Na internetové TV Stream jste nedávno mohli vidět další díl pořadu A dost!, který se věnuje testu domácích pekáren. Z toho vyplynulo, že všechny testované pekárny mají problém s celozrnným chlebem, obzvlášť s celožitným. Mimo jiné tu uvidíte pokus o upečení celozrnného kváskového chleba, který se nezdaří.
Celozrnný kváskový chléb se může povést v každé pekárně, ale je-li k tomu přímo uzpůsobena, usnadní vám práci a výsledky budou jistější. Výborný kváskový chléb tak může zvládnout i začátečník. Vyzkoušejte pekárnu Sana, která se jako jediná na trhu specializuje právě na kváskové pečení s celozrnnou moukou. Tajemství je totiž nejen ve správném postupu, ale i v libovolném nastavení časů a teplot a také v možnosti řízeného kynutí. Sana navíc umožňuje také přípravu kvásku.
Video pořadu A dost! můžete zhlédnout zde: http://www.stream.cz/adost/10003428-domaci-pekarny-2014