Nejinteligentnější potravinou všech dob není podle západní společnosti maso a dokonce ani ovoce, které řadí na první stupeň žebříčku vegetariáni. Kdo by to však řekl do „obyčejných“ obilovin, z nichž nejužívanější je rýže?
Obiloviny pro nás ale představují pouze stahující a zpevňující část našeho jídelníčku a to nám k životu nestačí. K harmonizaci těla potřebujeme ještě jejich protikladnou složku – zeleninu. Ta představuje opačnou, tedy expandující a uvolňující část našeho jídelníčku. Jsou-li tyto dvě skupiny potravin vyrovnané, začnou naše orgány hrát vytouženými tóny. Srdce se bude rytmicky stahovat a roztahovat, stejně jako např. plíce a všechny buňky.
Expanze a kontrakce jsou totiž dvě čisté síly, které musíme v našem těle sladit jako první! Pak teprve přichází na řadu důležitost vitaminů, enzymů a dalších složek. Je to podobné jako když kdysi dávno vznikal vesmír. Nejdřív byla polarita “+/-“, pak mohly vzniknout energie (tedy i světlo) a ty se „vysrážely“ v různé typy částic, minerálů…
O obilovinách toho bylo napsáno už opravdu mnoho. Žádné jiné potraviny nejsou tak zdraví prospěšné. Dokážou dokonce zabránit některým chorobám, nebo je úplně vyléčit. Pokud se chcete o této dokonalé složce potravy dozvědět více, přečtěte si např. knihu Zázrak jménem obiloviny (autor Hans Hemmung).