Vaše názory

Přidat komentář
Miluš Dobrý den pane Reiss, ještě jednou Vám děkuji za trpělivost při vysvětlení programování pečení a za záchranu mého chleba. Chleba mám mírně propadlý, ale nevypadá zase tak špatně - zatím chladne. Ráda bych se Vás ještě optala na kynutí: chtěla bych dodržet čas kynutí z návodu - co jsem udělala špatně, že se musel tento čas o 1 hodinu snížit? Mám ubrat kvásek nebo raději přidat trochu mouky a nebo snížit teplotu při kynutí...? Až si tuto novou pekárnu více "osahám", tak to nebude mít chybu !! Je bezvadná...
Mlýnek jsem zatím nevyzkoušela, ale nesmírně se na něj a na čerstvou mouku těším.
Krásný zbytek dne a ještě jednou děkuji. Miluš z Lipůvky
25.7.2014 13:21
Ota Reiss (Podpora) Děkujeme za ty superlativy a s teplotními nepřesnostmi teď přes horké léto vydržte. Zatím tedy nabízím několik možností. Buď uberte čas, nebo kvásek nebo obojí. Teplotu totiž neuberete – ledaže byste celou pekárnu přemístila např. do sklepa. 25.7.2014 13:22
Odpovědět
Jitka Dobrý den..., musím vám dát za pravdu, že pekárna je opravdu multifunkční zařízení. V pondělí jsme se vrátili z Chorvatska, kde jsme byli 10 dnů. Vezli jsme si s sebou pekárnu i kvásek. Původně jsem si myslela, že si půjčíme od mojí mamky jinou pekárnu a holt budeme dělat chleba s kvasnicemi, ale pak jsme se shodli, že ten už by nám vůbec nechutnal (je to i názor mé 14leté dcery, takže to tak asi je) a vyrazili na cestu i s kváskem. S chlebem tedy problém nebyl, ale nějak jsem podcenila vybavení chorvatských apartmánů... jenže trouba nebyla a hrnec jen jeden, což pro čtyřčlennou rodinu moc není. Tak jsem si na Vás vzpomněla a využila pekárnu jako pomalý hrnec. Udělala jsem v něm 2x guláš, 1 jehněčí na zelenině, vývar a vše naprosto luxusní. Na chalupě máme pomalý hrnec, takže jeho funkci znám a prostě guláš z pomalého hrnce je o level výš. Tak jsem ráda, že mám doma pomalý hrnec v podobě pekárny.

Včera jsem koupila tempeh a byl asi plesnivý, protože měl na sobě černé fleky. Tak jsem si opět na Vás vzpomněla a docela vážně uvažuji o dokoupení sady na tempeh. S manželem uvažujeme, že si od Vás necháme nainstalovat upgradovaný program, že by to ušetřilo spoustu mačkání knoflíků atd.

Když to shrnu, jsem za pekárničku moc ráda a hlavně vám chci poděkovat, že se snažíte ji stále vylepšovat, a to nejen pekárnu, ale že i předáváte spoustu jiných užitečných informacích a rad, prostě jste skvělí!
Jitka J. s rodinou
13.7.2014 14:21
Reiss (Podpora) Děkujeme za nádherné hodnocení a jako protiklad si můžete přečíst i opačný názor - naštěstí jsou podobné již jen vzácností:

Dobrý večer, chtěla jsem si koupit pekárnu a ne přístroj na vaření z mouky. Vaše reklama na internetu je naprosto klamavá. Na videu s nerez nádobou a pokličkami má chléb ve finále hnědou barvu. Já mám pouze uvařenou mouku. Že se nedá v nerez nádobě chleba péct, ale pouze vařit, člověk zjistí, až si vše koupí. Pokud má být chléb upečený podle návodu tehdy, když v těstě přesáhne teplota 93°, je to naprostý nesmysl. To je tak sotva uvařený. A.U.

ODPOVĚĎ: Díky za hezký dopis, ale nevím, jestli se tím ptáte, nebo mi chcete vysvětlit Vaše nové teorie. Fyzika totiž říká, že dokud se z chleba nevypaří voda (a té je tam požehnaně), nemůžete přesáhnout 100°C! Ač nesouhlasíte, držíte dle hodnocení zákazníků nejdokonalejší pekárnu t.č. na světě, která byla po 20 let vyvíjena právě v Čechách. A pokud mi ukážete, nebo dokonce uděláte chleba, který je lepší, než udělám v této pekárně, dostanete odměnu 10.000 Kč. Dobrá nabídka? O.R.

Víte co, jste tak drzý, že pekárnu vrátím. Vaše teorie o tom, že chleba nepotřebuje kůrku, jsou naprosto scestné...! A.U.

Zde si paní dovolím poopravit, protože kůrku si lze vyladit pro věk a činnost každého jedince samostatně a to 3-stupňovým pečením. V každém případě se jedná o názorný příklad, jak „ztuhle“ vypadají orgány i myšlení člověka, který silné vypečené kůrky zbožňuje! O.R.
13.7.2014 14:41
Odpovědět
Michal Dobry den. Velice dekuji za uzitecne informace i zpravodaj. Az dorazi pekarna, tak zacneme zdrave pect a pripravovat i jine veci nez chlebik... K doktorum nechodim, jelikoz neni potreba, a tudiz me takove clanky a informace zajímají. Citim, ze vidite veci spravne a ze delate prospesnout cinnost, proto me take tesi, ze jsme pekárnu Sana objednali prave od Vas.
Preji hezky vikend. Michal M.
3.5.2014 11:49
Odpovědět
Petr Dobry den pane Reiss,jeste jednou dekuji za sobotni kurz, bylo to hodne zajimave. Uvedomil jsem si, ze mi nejak nedosla jedna podstatna vec: jak jste mluvil o tom, ze je dulezite varit vse ve spravnem mnozstvi vody, ktere je dobre pro organismus, tak jsem se chtel zeptat, proc je to tak dulezite, kdyz se stejne pak napiji vody a tim ten spravny pomer zase "porusim". A to nejspis jeste tak ze cim min vody bude v jidle, tim vic se pak napiju. 28.4.2014 14:07
Ota Reiss (Podpora) Ano, unikla Vám informace o vázané a volné vodě. Vázaná ("vrostlá") voda v zelenině nebo vevařená v rýži nejde vylít, ani jednoduše "vyždímat" a proto přímo nastavuje vlhkost všech živin, jež se stanou součástí našich buněk a orgánů. Volná voda má v těle jiné cesty. Např. ředí optimálně krev, tvoří moč, pot, sliny, přelévá se mezi buněčnými cestami apod. Tyto 2 kvality vody se příliš NEOVLIVŇUJÍ a musíme je přilévat při vaření cíleně. Nejvíce je nutné dbát na "vázanou" vodu, vaříme-li dětem, nemocným nebo sportujícím. Těm potřebujeme nastavit správnou kondici svalů ohledně jejich vlhkosti, elasticity či pevnosti. Blíže jsou tyto techniky k vidění na našich kurzech. 28.4.2014 14:20
Odpovědět
Milan Dobrý deň, chcem sa opýtať či je pekárnička Sana určená aj k pečeniu bezlepkového chleba. A ktorú mi odporúčate? Ďakujem za odpoveď. 12.4.2014 08:29
Sanapekarna Děkujeme za optání. Sana je prakticky na všechny možné i ještě neznámé recepty (pokud totiž kdokoliv přijde s receptem, který Sana neumí, ihned jej doprogramujeme, protože lze programovat! I bezlepkové recepty je už dnes možno nastavit tak precizně, že jistě obstojí i Vašim nárokům. Určitě Vám doporučíme variantu nerez (Standard či Exclusive, která má navíc i příslušenství pro bezlepkové sýry TEMPEH). Nejen proto, že nerez formy jsou oproti teflonovým "věčné", ale neuvolňují karcinogenní látky do naší základní potraviny. Případně zavolejte na 608361678. Odkaz: http://ekonomika.idnes.cz/americane-zaluji-vyrobce-teflonu-dqq-/ekonomika.aspx?c=A050720_125931_ekonomika_plz 12.4.2014 12:03
Odpovědět
Celkem 150 záznamů