Vaše názory

Přidat komentář
Jarda Dobrý den pane Reissi. Nevím, jestli je můj první chleba dobře nakynutý, ale má velké póry a chutná mi jako perník. I konzistenčně je to takové měkké, ale pružné. Také vidím, jak obrovský rozdíl je mezi chlebem, který jsem tvořil já, a chlebem po vašem kurzu. Internet je skutečně plný mýtů a blábolů. Ani mí kamarádi totiž u takového "internetového" pečení dlouho nezůstali - chuť i konzistence byla proti vašemu chlebu hrozná! Děkuji za všechny informace. 16.1.2019 15:28
Odpovědět
Jana Herrmannová 2x týdně peču chleba, raději menší a za 3 dny se sní, vychytala jsem si svůj kváskový recept. Tempeh naopak dělám jinak, protože se mi o pekárny nevejdou 2 misky, jsme 5 členná rodina a sníme za týden tmpe vmnožstv 2 misek a ne dodávané jedné, ale dvě tem nejdou umístit. A jednou týdně dělám amasaké, ale i to už umím bez trvale zapnuté pekárny, takže vlastně mě to nastartovalo, ale na vše ji nevyužívám, když nemusím spotřebovávat elektřinu, tak používám neelektrické postupy. Dělám v ní i polévku z pečené zeleniny. 9.1.2019 12:33
Dana Dobrý den Jano, prosím můžete mi zaslat na mail senoda@seznam.cz Váš recept na kváskový chleba, včetně postupu pečení? Ať dělám co dělám nejde mi chleba vyklopit. Děkuji moc 15.1.2019 21:59
Ota a Petra Reissovi (Podpora) Zdravíme a jen pár technických poznámek.
1.) 2 misky do pekárny jdou umístit úplně přesně a je možné je dokoupit-viz návod.
2.) Elektřiny se bát nemusíte, protože pekárna má tak malou spotřebu, že to ani nepoznáte! Na velký chleba spotřebujete jen 2Kč a na ohřívání sýrů, amasaké apod. se vejdete do 1 Kč.
3.) A také nezapomínejte, že dobrý chleba musí vyjít pouze z mouky a vody - i kvásek je jen nakvašená mouka s vodou. Chuť dělá hlavně koření a konzistenci "pekařskost" mouky, druh obilí a způsob pečení. Kdo ještě u nás nebyl na kurzu, pro toho jsou obvykle takové informace tabu.
16.1.2019 15:42
Odpovědět
Kvetoslava Borovičková vubec 7.1.2019 17:30
Odpovědět
Miroslav Dobrý den. Pane Reiss, poprosím o zaslání vašeho nového výrobku - keramického grilu i s recepty, až bude v prodeji. Četl jsem Váš poslední zpravodaj a píšete, že je vhodný oves na pružnost. Je mi skoro 60 let a v létě jezdím hodně na horském kole po horách a v zimě běhám na běžkách. Měl bych ten oves přidávat do chleba ve formě vloček, nebo se dá přidávat do placek na grilu? Vaše pekárna funguje znamenitě - peču jeden chleba za druhým… Děkuji za odpověď a mějte se jak sám chcete. S pozdravem Miroslav 5.1.2019 18:59
Ota a Petra Reissovi Děkujeme za pochvalu a i my jme rádi, že se nám povedl dokončit další výrobek pro zdraví "keramický kontaktní gril" a to dokonce ve dvou velikostech. Jsou poměrně levné a "mini verze" se vejde do "kabelky" a je vhodná i na cesty. A co se týče vlastností ovsa, je to tak jak píšete a v tomto grilu jej připravíte velmi rychle a zdravě. Zdravě proto, že prakticky umí péci i v páře! 5.1.2019 19:10
Ota a Petra Reissovi A zde v 11. minutě je vidět práce s tímto keramickým grilem: https://youtu.be/_2nLP0URcUc 5.1.2019 19:13
Odpovědět
Andrej Ahoj, pisi par detajlu, jak jsem dopadl pri prvnim peceni s novou pekarnou.
1. poprvy jsem mlel na vlastnim mlynku,
2. delal jsem mensi chleba 300gr vody/420gr mouky
3. pouzil jsem tvuj trik a sice ze jsem uterku polozil po upeceni pod parní poklicku
4. i kdyz jsem mel obavy, prekvapilo mne, ze i napoprve mne chleba vypadnul z nereznadoby uplne sam
5. myslim ze chleba ma celkem dobrou konzistenci....
6. stred se po promacknuti vraci zpatky tak jak si rikal ze by mel
7. chutove mne take prijemne prekvapil
8. Takze spokojenost a nevim, proc si tu lide porad stezuji, ze nemohou udělat dobry chleb nebo ze nejde z nereznadoby ven.
8.12.2018 20:33
Dana Andreji, prosím popište mi na mail senoda@seznam.cz přesný postup pečení Vašeho chleba, časy, teploty, atd. Vůbec se mi nedaří vyklopit chleba z formy, děkuji moc, Dana 15.1.2019 21:46
Odpovědět
Celkem 150 záznamů