Na webu používáme cookies a další technologie k tomu, abychom zajistili spolehlivost, bezpečnost našich stránek a sledovali jejich výkonnost. Za tímto účelem shromažďujeme informace o uživatelích, jejich chování a zařízeních. Pro podrobnosti a nastavení vlastních úprav zvolte možnost "Nastavení". Pokud souhlas odmítnete budeme používat jen základní nezbytné cookies.
1.fáze: 15 minut, 190 °C, míchání vypnout
2.fáze: 60 minut, 170 °C, míchání č.1
3.fáze: nenastavujete nic
Nepoužívejte skleněné úsporné pokličky, ovoce by přeteklo přes okraje nádoby. 14.7.2015 13:16
měla bych dotaz na kváskový chléb-kukuřičný, pohankový, rýžový. Zda je možné ho zakoupit, popř. prosím o radu jak vypěstovat kvásek. Děkuji 11.6.2015 06:36
asi před rokem jsem koupila vaši pekárnu a od té doby se mi bohužel slouží jako skvělý drahý jogurtovač. Původně jsem pekárnu koupila s teflonovou vaničkou, chleba jsem dělala podle receptů z kuchařky Pečeme s Reisovými, kterou jsem objednala současně s pekárnou a snažila jsem se najít ideální kombinaci teploty a času pečení kváskové ho chleba v teflonovou nádobě. Nepovedlo se a chleby byli buď nedopečené, nebo kůrka byla tak tvrdá, že jsem jí musela odkrajovat, co sebralo tak čtvrtinu chleba.Pochopila jsem, že recepty ve vaší kuchařcce jsou určeny pro pečení v nerezové nádobě, o čem jsem se předtím neměla šanci dověděl. Tak jsem investovala do nerezové nádoby s pokličkami, ale z nádoby se chléb nedá vyndat. Nádoba vypadá jinak než na obrázku, nemá držadla a vnitřek nádoby je drsný, takže těsto se tam prostě nalepí.
Počítala jsem, že budu moci dělat i sendvičové chleby z bílé mouky, ve stylu anglických toustů, ale ve vaší kuchařce se takové recepty nenachází a u všech receptů z venku uvádějí, že trouba musí být předehřátá na vysokou teplotu, to je když se dělá v klasické troubě, nebo že stroj se zapne na program na slabou kůrku. Protože recepty na chleby z droždí jsou určeny pro předprogramované pekárny, nikde není možné najít, jak dlouho má těsto kynout a na jakou teplotu a jak dlouho se má péct. Chápu, že nejste příznivci bílých toustovych chlebů, ale při koupi pekárny jsem nepředpokládla, že nebudu moci péct jiné, než kváskové chleby a i s nerezovou nádobou bude problém. Nakonec jsem zakoupila také formy na bagetku, které mně úplně zklamali, protože bagetky byli zespoda zpečené, zvrchu nedopečené. Pokud inzerujete pekárnu jako univerzální, měl by k ní být i funkční návod na nastavení alespoň základních programů teplot a časů, aby bylo možné v tom péct i to, co umí běžná pekárna, tedy běžný chleba z klasického droždí. Vím, že spousta lidí si chválí vaše kurzy, já bohužel nemám možnost a čas se jich účastnit, takže bych vás prosila o pomoc ve formě několika jednoduchých návodů na nastavení časů a teploty:
- běžný chleba se světlou a tmavou kůrkou v pekárně včetně délky odpočinku, hněteni, kynuté a pečení a jestli je návod určen pro nerezovou nebo teflonovou nádobu
-aspoň jeden recept na bagetky a nastavení jak je upéct ve formičkách v pekárně, aby vrchní patro bylo stejně upečené jak spodní
- jak vyndat chleba z nerezové nádoby.
Děkuji
Beata Berníková
19.5.2015 14:12
děkujeme Vám za Vaši recenzi a dotazy. Je nám líto, že jste s pekárnou nespokojena. Pro pečení není rozhodující, jestli používáte teflonovou nebo nerezovou nádobu. Žádný rozdíl není ani v nerezových nádobách a není důležité, jestli je povrch nádoby lesklý, nebo matný. Oba povrchy jsou v pořádku. Nádoba se zdrsněným povrchem je nový tovární model, speciálně tvarovaný a z pevnější nerez oceli. Důležité je vhodné nastavení pečicího programu, přičemž je rozhodující, jestli pečete s pokličkami nebo bez pokliček a jestli použijete kvasnice nebo přírodní kvásek, dále záleží na druhu a kvalitě obilovin a gramážích jednotlivých ingrediencí. Součástí návodu k obsluze je přesné nastavení programu pekárny s doporučeným množstvím a druhem ingrediencí, které je nutné dodržet. Jsou tam i doporučení pro pečení s úspornými pokličkami nebo bez pokliček, s kvasnicemi nebo přírodním kváskem. Pokud použijete kvasnice, doba kynutí se oproti přírodnímu kvásku zkracuje až o 3 hodiny. Na každém balení kvasnic je uvedené, jak dlouho by měly kynout a toto je třeba dodržet. V naší kuchařce je spousta dalších receptů, u kterých jsou uvedené kynoucí a pečicí časy a množství ingrediencí. Důležité je se nejdříve naučit pekárnu používat podle návodu k obsluze a kuchařky. Teprve poté se můžete pustit do dalších experimentů a vymyslet si vlastní pečicí programy. V případě, že nastavíte program dle návodu k obsluze, ale přitom snížíte doporučenou gramáž jednotlivých ingrediencí, pečení bude pro menší množství surovin příliš dlouhé a výsledkem je připečený chléb, který nelze vyklopit. Špatných výsledků dosáhnete i tehdy, kdy naopak doporučené množství surovin zvýšíte. Chléb bude nedopečený. Se stejnými problémy se ale můžete potýkat i při pečení v běžné elektrické troubě - když nepřizpůsobíte teplotu a dobu pečení, výsledkem bude spálené jídlo, které budete z pekáče jen těžko dostávat. U pekárny je to stejné. Pokud si chcete vytvořit své programy a nastavit Vaše teploty a časy pro vlastní recepty, je potřeba program úměrně přizpůsobit druhu a velikosti chleba. Pro usnadnění pečení podle vlastních receptů přikládáme k pekárně jehlový teploměr, kterým byste měli měřit teplotu uvnitř chleba. Hotový chléb má uvnitř teplotu okolo 94-96 °C. Pokud je nižší, je třeba chléb ještě dopéct. V případě, že je teplota vyšší, půjde Vám špatně vyklopit. Je zkrátka důležité při prvním pečení nového receptu vychytat tu chvíli, kdy je chléb hotov a zbytečně ho nepřepékat. Dobu a teplotu pečení si potom zapíšete nebo uložíte a příště už tento chléb nebudete muset hlídat. Po dopečení je dále nutné nechat chléb ve formě alespoň hodinu vychladnout a teprve poté vyklopit. Veškeré postupy a instrukce jsou opravdu podrobně zapracovány v našem návodu k obsluze, který Vám na požádání rádi pošleme nebo si ho můžete stáhnout na stránkách www.sanaproducts.cz. Pokud dodržíte vše podle tohoto návodu, mohu Vám zaručit, že bude chléb dopečený a půjde vyklopit bez ohledu na druh nádoby, kvasnice nebo pečicí poličky. Navíc připravíte požadovaný chléb, který chcete. Stejný postup je nutný při nastavení pro pečení bagetek a pokud dáváte přednost instantním chlebovým směsím z obchodu, tak i to naše pekárna zvládne. V pekárně je možné připravit opravdu cokoliv včetně sendvičových chlebů z bílé mouky v anglickém stylu, a pokud chcete více experimentovat a hrát si s novými recepty, doporučujeme navštívit naše kurzy pečení, kde se s pekárnou naučíte pracovat rychleji a získáte vědomosti pro přípravu Vašich receptů.
21.5.2015 11:06
Moje otázka směřovala k receptům na chléb za pomoci droždí a ty se v návodu, který přišel s pekárnou, ani v kuchařce, kterou jsem si dokoupila, nenachází. Doporučili jste mně na stránky, které ale nefungují. Když se přes odkaz sanaproducts.cz snažím dostat na kuchařku nebo návod k použití, hodí mně to na nějakou technickou stránku pro spravování webů. Můžete mi tedy poslat návody, které na doporučených stránkách uvádíte, na papíře?
Děkuji
Beata Berníková
24.6.2015 13:27
Návod v tištěné podobě Vám pošleme v obálce poštou. S pozdravem Váš tým, SANAPEKARNA.CZ
1.7.2015 15:16