Na webu používáme cookies a další technologie k tomu, abychom zajistili spolehlivost, bezpečnost našich stránek a sledovali jejich výkonnost. Za tímto účelem shromažďujeme informace o uživatelích, jejich chování a zařízeních. Pro podrobnosti a nastavení vlastních úprav zvolte možnost "Nastavení". Pokud souhlas odmítnete budeme používat jen základní nezbytné cookies.
Veronika a Tomáš
25.11.2015 23:50
Jsem ráda, že se začínáme stávat nezávislými, mimochodem i pro to, jaká je dnes situace Skutečně je třeba se dnes na všechno připravit a se závislostí na cokoliv by to nebylo lehké.
Mlýnek už jsme vyzkoušeli, teď nám v pekárničce roste kvásek a pak se vrhneme na chleba. Máme z těch 2 věcí (mlýnek a pekárna) obrovskou radost! Největší radost ale mám právě z toho pocitu nezávislosti, který mi to dává.
„Léčebnou“ ALOI už nekoupím, protože už sama věřím, že je to pitomost. Práškové minerály už taky nekoupím, když si představím, kolik peněz jsem pročůrala do záchodu... Myslela jsem si, že mi ty minerály fungují, protože po změření PH z moči, bylo zásadité. Jenže po kurzu si začínám uvědomovat, že jediné co se mi tím povedlo, bylo zezásadit moč, ale Bůh ví, jaká je krev. A Vaše tvrzení vlastně potvrzuje nepřímo i moje doktorka, která mi z rozboru krve zjistila obrovské množství vápníku, což se jí samo nelíbilo, ale přitom mám osteoporózu. A to jím tyto zázračné minerály už 2 roky a přesto, že jsem osteoporózu ještě před rokem neměla, teď jí mám - pokud by to fungovalo, tak jak je to možné?
Takže znovu moc děkujeme. Veronika Brno
25.11.2015 23:42
Uvažuji o koupi pekárny Sana a mám 2 dotazy. Dá se v pekárně vyrobit i normální sýr z mléka? Dále jsem se chtěl zeptat jestli existuje nějaký server, kam lidi píšou recepty pro tuto pekárnu. Moc děkuji a přeji hezký den 22.11.2015 20:55
Oproti "běžnému" chlebu, který se mi celkem dařil jas z kvásku tak z droždí, je bezlepkové pečení celkem na vysoké teploty s kratší dobou kynutí.
Stále se mi to nějak nedaří, Buď je chleba na první pohled dobře vykynutý, ale po upečený se horní kůrka propadne a vnitřek chleba je sražený, nebo chleba nekyne. Téměř vždy je horní kůrka méně dopečená než boky. Používám jak směsi od zavedených výrobců a jejich návody - tzn. většinou sušené droždí, nebo je v návodu jeho nahrazení "klasickým" droždím. Případně si směs připravím z bezlepkové mouky.
Proto Vás žádám o Vaše zkušenosti a případné návody a postupy, tipy jak postupovat - jak dlouho nechat chleba kynout, péci, zda nechat po upečení v pekárně, nebo ihned vyjmout...
Případně žádám diskutující, kdo má zkušenosti s bezlepkovým chlebem o radu.
Pekárnu SANA mám s teflonovým povrchem.
Děkuji Petr. 14.10.2015 07:27
Nejdříve musíme umět tzv. zavádět přírodní kvásek jen z vody a mouky a pomocí něj vyrobit i bezlepkový kvásek. Pak je třeba se naučit kombinovat mouky nasákavých a nenasákavých obilovin (směs obojích je zdravotně problematická), dále doporučujeme znát jak se určuje pekařská a nepekařská mouka (to je například velmi častý problém špatného kynutí nebo padání těsta) nebo čas správného ukončení pečení. Něco je popsáno i v naší kuchařce z nabídky. Možná bude lepší, pokud zavoláte na 608361678.
14.10.2015 14:10