Vaše názory

Přidat komentář
Alena Dobrý den, i když se zdálo, že bude práce s novou pekárnou problém, chleba se mi nakonec povedl a už peču druhý. Dětem chutná, takže super. Kvásek dokrmuji dle návodu, jen se chci zeptat, jestli mám měnit pokaždé sklenici, ve které je kvásek. A ještě se chci zeptat, jestli máte nějakou radu, aby byl jogurt hladký, bez hrudek. 12.8.2017 09:40
Ota a Petra Reissovi Dobrý kvásek má "svojí imunitu" a přijde-li do styku s nepatrným množstvím nežádoucí kultury, obvykle se nenakazí, pokud se nejedná o příbuzné kultury, jako např kvasnice. Ty by neměly být ve společné kuchyni vůbec - ostatně je již ani potřebovat nebudete. Pokud je kvásek na okrajích sklenice zaschlý, tak ten se rozhodně kazit nebude. A co se týče jogurtu, tak u něj si musíte hlídat přesné teploty a vybírat vhodné kultury - takže zkoušet. Rozhodně na vyhození to nikdy nebylo! Určitě není nad to, podívat se na nějaké praktické kurzy. 12.8.2017 09:58
Odpovědět
Věra Při posledních dvou pečeních chleba se mi chléb srazil, uvnitř brousek. Nevím, zda to může být vinou kvásku, nebo mouky 11.8.2017 17:46
Ota a Petra Reissovi Díky telefonickému rozhovoru jsme zjistili, že čas kynutí i pečení byl chybně nastaven - nezapomínejte občas nastavení překontrolovat! 12.8.2017 09:47
Odpovědět
Jakub Taková malá příhoda. Dnes poprvé pekla žena podle Vašich instrukcí chleba z čerstvě namleté červené pšenice. Vždycky chodím očuchávat. Dnes jsem při míchání privoněl k těstu a nádherně vonělo. Tak jsem se ptal co tam dala za koření. A ona že prý žádné. Prostě to tak krásně vonělo díky té čerstvé mouce. 30.7.2017 22:12
Ota a Petra Reissovi Je to tak. Dobrý chleba musí jít udělat jen z mouky a vody - nic víc nic míň (i kvásk je vlastně mouka a voda). To ostatní jsou jen berličky pro naše oči, nos a jazyk 12.8.2017 09:44
Odpovědět
Vláďa Zdravíme z Prahy a ještě jednou děkujeme za vaši neuvěřitelnou pekárnu. Rádi sportujeme a musíme říci, že chleby z vaší pekárny byly zřetelně poznat i na našich výkonech a to nejen u mě, ale i mého syna hokejisty, a to samozřejmě nemluvím i o ostatních pozitivních dopadech. Dokonce mi jeho chuť pochválili i někteří kamarádi-sportovci, co měli možnost jej ochutnat. Vláďa 21.7.2017 16:44
Odpovědět
Marcela Dobrý den pane Reiss, zdravím Vás a Vaši paní. Můj pozdrav je veselý, protože se mi konečně podařilo proniknout do tajů pečení chleba a moje bochníky jsou krásné, dobré a dokonce i lehce opouštějí nerezovou nádobu! Musím se ale přiznat, že jsem si už tajně chtěla objednat teflonovou nádobu…byla jsem zoufalá. Moje chleby byly zdrclé, jeden za druhým. Naštěstí mi pomohla náhoda: mohlo za to příliš soli. A najednou mi chleba nakynul až běda… Ani si nedovedete představit, jak jsem šťastná!!! Konečně můžu svůj chleba s chutí jíst, chutná i manželovi a mohu jej bez obav i darovat kamarádce. Vždycky si vzpomenu na Robinsona, jak náhodně odhalil tajemství kvásku a pak taky na Vás, jak jste nám na kurzu líčil Vaše objevy, které se zdály zanedbatelné, ale byly nesmírně důležité pro úspěch díla. Taky se budu těšit na únor, kdy si od Vás koupím mlýnek. V plánu do budoucna mám určitě i kurz vaření, který byste s manželkou pořádali. Moc děkuji Vaší šikovné paní za ochutnávku na kurzu, bazalkové a rajčatové pesto už jsou v našem jídelníčku. Mějte se moc hezky a těším se, že se zase někdy potkáme. S díky Marcela
9.7.2017 22:29
Ota a Petra Reissovi Díky za zajímavé informace. Jinak stačí zavolat a chybu najdeme za pár minut. Nezapomínejte ani na kurzy. Jistě už dokážete krásné, chutné či voňavé chleby, ale abyste byli jisti, že jsou chleby i zdravé nebo správně určené pro děti, starce či sportovce, k tomu doporučujeme ještě nějaké minimální vzdělání. 21.7.2017 16:52
Odpovědět
Celkem 150 záznamů